Guide: Sikkerhedsudstyr til Mountainbike turen

tilt
[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]
MTB sporten udvikler sig med hastige skridt, med denne udvikling følger der desværre også flere skader med. Flere og flere kommer alvorligt til skade på MTBen. Derfor kan det at bruge sikkerhedsudstyr være forebyggende. Sikkerhedsudstyr er ikke kun forbeholdt downhill og enduro ryttere.
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Cykler du MTB et par gange om ugen og vægter den gode skovtur uden hudafskrabninger og sår, kan sikkerhedsudstyr være noget for dig. Du behøver ikke ligne en ishockey spiller med sikkerhedsudstyr fra top til tå. Meget af det sikkerhedsudstyr, der er på markedet idag, er rigtigt godt. Det er let, komfortabelt og dermed til at holde ud at køre med i et par timer eller en hel dag.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

MTB er en ekstremsport og skal behandles som en. I en undersøgelse, vi hos Singletracker, lavede i efteråret 2017, havde 25% af de adspurgte oplevet styrt, med alvorlige skader. Derfor er det en god idé, at bruge sikkerhedsudstyr i større eller mindre grad.

En god hjelm er blevet en selvfølge, briller og handsker bruger de fleste, men lidt mere udstyr kan sikre dig i styrt. Knæ- og albuebeskyttere, rygskjold (i en rygsæk eller i en vest), er et godt udgangspunkt. Disse ting fåes i et udtal af forskellige versioner alt efter hvor meget de skal beskytte.

Jeg plejer at vælge noget jeg kan se mig selv køre med hele tiden. Dette betyder at det måske ikke er det der beskytter mest, men det er meget bedre end ingenting. For mig betyder dette en god hjelm, handsker og knæbeskyttere. Når jeg udfordre grænserne på cyklen, tager jeg en vest på med bryst og rygbeskyttelse.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2018/05/1000x0_ratio-2.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2018/05/1000x0_ratio.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2018/05/1000x0_ratio-3.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2018/05/1000x0_ratio-4.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.51″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Udover sikkerhedsudstyr, er Tilt styrt detektoren også en god følgesvend at have med sig i skoven. Tilt arbejder sammen med Singletracker og alarmere andre Singletracker brugere ved styrt. På den måde kan du blive en del af et sikkerhedsnet og dermed hjælpe dig selv og andre MTB ryttere, hvis/når uheldet er ude.

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” _builder_version=”3.0.51″ src=”https://blog.singletracker.dk/wp-content/uploads/2018/05/32289365_613805858965229_7771557045085405184_n.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

7 tanker om “Guide: Sikkerhedsudstyr til Mountainbike turen

   • Jan b siger:

    Hej Sebastian.

    Emnet er godt og meget relevant. Artiklen er meget overfladisk og beskriver ikke rigtig noget. Den kan i hvert fald ikke klasssificeres som en guide. Den indeholder ingen konkrete anbefalinger eller erfaringer som man som læser kan få med sig.
    Man står tilbage med et ja, sikkerherhedudstyr er vigtigt og der findes meget forskelligt. Men hvori guides jeg som læser?
    Hvis det skal være en guide skal der gåes meget mere i detaljen med de enkelte typer sikkerhedsudstyr. Eksempelvis; Hvilke typer sikkerheds udstyr findes findes der under hver kategori, eks. hjelm, knæbeskytter osv.? Hvad er udvalget under de enkelte typer. Hvilken disciplin passer de bedst til, XC, Trail, Edoru, Downhill

    Håber det kan bruges

    Vh Jan B

     • Jesper siger:

      Jeg syntes det er fint at I nævner det og kunne sagtens bruge noget mere info omkring emnet.

      Har selv været udsat for et styrt med brækket kraveben og x antal ribben.

      Derfor kunne det være spændende at læse en artikel om hvad der anbefales til f.eks. trail, downhill m.m. Samt en guide fra forskellige kørere og hvad der findes hos landets af udvalg i butikkerne (fysiske butikker).

      Vigtig er vel også at nævne at teknik kurser er en del af sikkerheden og at sikkerhedsudstyret kan stå alene.

      Et stor artikel om emnet ville være at foretrække. Denne sæson kender jeg flere som har været
      nede og bide i gruset med en tvungen pause grundet skader.

      Håber at det kan give inspiration til en kommende artikel og tak fordi I omtaler emnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.